Kalamata Dive Center


Σαλαμίνος 4, Καλαμάτα, 24100
+306972057037
info@kalamatadivecenter.gr
https://www.kalamatadivecenter.gr/


Προσοχή: Όλο το υλικό που ανεβάζουμε δεν ενημερώνεται δυναμικά, για τα ωράρια, την εποχικότητα και την διαθεσιμότητα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε ενήμεροι, παρόλα αυτά για δραστηριότητες, σημεία ενδιαφέροντος και μακρινές τοποθεσίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εκάστοτε τοποθεσία για επιβεβαίωση.

Kalamata Dive Center

1.6 Χλμ. ΜαθήματαΑναψυχή


Το Kalamata Dive Center είναι το προσωπικό σας καταδυτικό κέντρο! Εσείς κανονίζετε μαζί μας το πρόγραμμα καί τον ρυθμό σας. Δοκιμάστε την αυτόνομη κατάδυση με ένα Discover Scuba Diving και συνεχίστε με μάς την εκπαίδευση σας σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Ειδικευόμαστε στις καταδύσεις γιά παιδιά, διστακτικούς, ΑΜΕΑ. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε καί θέλουμε να σας δείξουμε όχι μόνο τον βυθό του Μεσσηνιακού κόλπου, αλλά καί πως θα νιώσετε τη μαγεία καί ασφάλεια του νερού. Eκδρομές με σκάφος γιά δύτες και κολυμβητές με αναπνευστήρα (σνόρκελινγκ). ΕΑΝx. Υποστήριξη TecRec. Κατάδυση σε σπηλαιώματα με ειδικά εκπαιδευμένο οδηγό για έμπειρους δύτες.

Η προσέγγισή μας

Η ολιστική πλευρά της αυτόνομης κατάδυσης
Το νερό είναι η πηγή της ζωής στον πλανήτη γη. Στο υγρό στοιχείο επίσης ξεκινάμε τη ζωή μας ως έμβρυο. Βαθιά μέσα μας είναι ριζωμένη η ανάμνηση της ασφάλειας που μας έδινε το νερό. Όμως όπως σε όλα τα θηλαστικά εξελίσσεται και σε μας το ένστικτο να κρατάμε την ανάσα μας όταν βουτάμε, ακόμα και τα δελφίνια το κάνουν. Στην αυτόνομη κατάδυση καλούμαστε να υπερνικήσουμε αυτό το ένστικτο. Για να το πετύχουμε αυτό ασυνείδητα αδειάζουμε το μυαλό μας, κάνουμε δηλαδή διαλογισμό. Είναι χαρακτηριστικό της αυτόνομης κατάδυσης ότι ξεχνάς να σκεφτείς. Από εκεί ξεκινά και η θεραπευτική της ιδιότητα. Και συνεχίζει με την αίσθηση της ενέργειας που έρχεται από τον άγνωστο, απέραντο βυθό της θάλασσας. Ήδη στα ρηχά, αυτή η ενέργεια κυριολεκτικά ακουμπά κάθε πόρο τού δέρματός σου ακόμα και μέσα από στολή. Η αυτόνομη κατάδυση σού δίνει περισσότερο χρόνο να φορτίσεις θετικά κάτω από το νερό. Όσο πιό καλή είναι η τεχνική σου ως δύτης, τόσο πιο εύκολα μπορείς να νοιώσεις την πνευματική δύναμη που σου δίνει η θάλασσα.
Όσο προχωρημένος δύτης και να είσαι, όταν βουτήξεις μαζί μου θα ψάξω τις αδυναμίες σου και θα τις συζητήσουμε μετά τη βουτιά. Ακόμα και στην πρώτη σου βουτιά ως τέλειος αρχάριος, θα γνωρίσεις μαζί μας τις σωστές συνήθειες. Οι απόφοιτοί μας του Open Water Diver μαθήματος έχουν διδαχθεί πειθαρχία, πλευστότητα και στυλ έτσι που να έχουν τη βάση για την καταδυτική τους καριέρα. Θεωρώ χρέος μου να βοηθώ τους συνδύτες μου να είναι πιό ασφαλείς, γιατί αυτή είναι η βάση κάθε άλλης εμπειρίας κάτω από το νερό. Οταν μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τον εξοπλισμό σου αρχίζει ένα ταξίδι σε μιά κυριολεκτικά άλλη διάσταση.

Ποια είμαι

Με λένε Ανθούσα Παπαδοπούλου, είμαι ιδιοκτήτρια του Kalamata Dive Center και είμαι Master Scuba εκπαιδεύτρια τής PADI με πολλές ειδικότητες, εκπαιδεύτρια για σπηλαιώματα, εκπαιδεύτρια για ΑΜΕΑ, τεχνική δύτρια ως 50μ και σπηλαιοκαταδύτρια. Γεννήθηκα στην Αθήνα, ο πατέρας μου ήταν Ελληνας και η μητέρα μου Γερμανοελβετίδα, οπότε μαζι με τα δύο αδέλφια μου μεγάλωσα σε ένα πολυγλωσσικό περιβάλλον. Εχω ζήσει τη μισή μου ζωή στην Ελλάδα και την άλλη μισή στην Ελβετία. Σπούδασα, έκανα καριέρα, γύρισα τον κόσμο και όταν έκανα παιδιά έγινα σπιτονοικοκυρά από πεποίθηση. Ήμουν χρόνια μαραθωνοδρόμος και κάνω δεκαετίες γιόγκα. Από παιδάκι έκανα άπνοια γιατί μού άρεσε να είμαι στον βυθό, και όταν έκανα την πρώτη μου βουτιά με μπουκάλες το 1992 ήξερα ότι αυτός είναι ο κόσμος μου, γιατί ήθελα περισσότερο χρόνο κάτω από την επιφάνεια. Πήρα το PADI Open Water Diver το 1998, αγόρασα δικό μου εξοπλισμό και έκανα πολλές καταδύσεις. Το 2012 η ζωή μου άλλαξε απότομα. Tο 2014 έχασα την κόρη μου. O ευτυχισμένος γάμος μου διαλύθηκε, γιατί ήταν δύο τα παιδιά μας που είχαν καρκίνο (το ένα είναι καλά). Στο βυθό της θάλασσας βρήκα παρηγόρια και δύναμη. Αποφάσισα να δείξω και σε άλλους την θεραπευτική ιδιότητα της κατάδυσης. Έγινα λοιπόν εκπαιδεύτρια της PADI και το 2016 άνοιξα το καταδυτικό κέντρο Kalamata Dive Center. Φρόντιζα πάντα να έχω μικρά γκρουπ και κατέληξα να δίνω μόνο ιδιαίτερα μαθήματα για να μπορώ να εστιάζω καλύτερα στις ανάγκες του κάθε δύτη.
Συνεχίζω την εκπαίδευση μου και έτσι έχω συμβουλές και για τους πιο προχωρημένους. Ωστόσο δεν ξεχνώ την αίσθηση της πρώτης ανάσας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Προτεραιότητά μου είναι η ασφάλεια και είμαι αυστηρή και απαιτητική εκπαιδεύτρια. Για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν αλλά διστάζουν έχω εξελίξει μια μέθοδο που τους βοηθά να εμπιστευτούν το νερό και τον εξοπλισμό τους. Οι βουτιές μαζί μου είναι διασκεδαστικές μα όχι μόνο. Στόχος μου είναι να δώσω σε κάθε συνδύτη μου κάτι που θα κάνει τις επόμενες βουτιές του ακόμα πιό ασφαλείς και όμορφες.


Φωτογραφίες

Προσοχή: Όλο το υλικό που ανεβάζουμε δεν ενημερώνεται δυναμικά, για τα ωράρια, την εποχικότητα και την διαθεσιμότητα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε ενήμεροι, παρόλα αυτά για δραστηριότητες, σημεία ενδιαφέροντος και μακρινές τοποθεσίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εκάστοτε τοποθεσία για επιβεβαίωση.
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί κάποια δεδομένα από την περιηγησή σας, την χρήση της ιστοσελίδας και της επικοινωνίας μαζί μας. Με την χρήση του ιστότοπού μας, σημαίνει οτί έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί τους όρους και την πολιτική μας, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.