Μαθήματα Ιππασίας


Μπουρνίας, Καλαμάτα, 24100
+302721082292
info@ippok.gr
http://www.ippok.gr


Προσοχή: Όλο το υλικό που ανεβάζουμε δεν ενημερώνεται δυναμικά, για τα ωράρια, την εποχικότητα και την διαθεσιμότητα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε ενήμεροι, παρόλα αυτά για δραστηριότητες, σημεία ενδιαφέροντος και μακρινές τοποθεσίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εκάστοτε τοποθεσία για επιβεβαίωση.

Μαθήματα Ιππασίας

6 Χλμ. ΨυχαγωγίαΜαθήματα


Στις 26 Ιουλίου 2004, ημερομηνία ορόσημο για την Καλαμάτα και τους φίλους της ιππασίας, ιδρύθηκε ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, από τον Νικόλαο Δρούγα, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορδία στην Δυτική Παραλία Καλαμάτας. Η Ακαδημία Ιππασίας είναι μια σύγχρονη σχολή ιππασίας που λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα για μαθήματα ιππασίας, αθλητική ιππασία, ελεύθερη ιππασία, θεραπευτική ιππασία, καθώς και σταυλισμό ιδιωτικών ίππων.
Σήμερα η Ακαδημία Ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Δρούγα, και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στο χώρο της εκμάθησης ιππασίας, τη θεραπευτική ιππασία καθώς και την αθλητική ιππασία με συμμετοχές και διοργανώσεις αγώνων Ιππασίας.
Κύριο μέλημά μας είναι η ισορροπημένη διατροφή και υγιεινή των αλόγων μας καθώς και η ασφαλής και καταρτισμένη εκμάθηση ιππασίας σε όλα τα επιπέδα από τους εκπαιδευτές μας.


Μαθήματα Ιππασίας


Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά, εκτός Τρίτης, και Σαββατοκύριακα πρωί & απόγευμα κατόπιν ραντεβού. Το ωράριο μας διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή (παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας). Τα μαθήματα ιππασίας είναι ατομικά στην αρχή και όταν ο εκπαιδευτής θεωρήσει ότι ο κάθε μαθητής είναι έτοιμος, εντάσσεται σε γκρουπ των 2-3 ατόμων. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να συνεχίσει τα ιδιαίτερα μαθήματα.
Συστήνεται να πραγματοποιείται ένα δοκιμαστικό μάθημα στην αρχή και μετά να γίνεται η εγγραφή. Ο εξοπλισμός (στολή ιππασίας) δεν είναι προϋπόθεση για την έναρξη των μαθημάτων, αλλά η απόκτησή του εξοπλισμού από κάθε μαθητή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη.


Θεραπευτική Ιππασία


Η θεραπευτική αξία της ιππασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες ήταν γνωστή στους Έλληνες, απο τον 5ο π.Χ αιώνα. Πρώτος ο Ξενοφώντας αναφέρθηκε στη Θεραπευτική Ιππασία με τον όρο «Ιπποθεραπεία» στο βιβλίο του «Περί Ιππικής Τέχνης».
Η θεραπευτική ιππασία είναι μία ιδιαίτερη μορφή αθλητικής δραστηριότητας η οποία βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης. Ο εκπαιδευτής χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου, το οποίο όταν περπατά μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό,για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε ασθενείς με κινητικά και νοητικά προβλήματα.Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τα άλογα, καταλαβαίνουν και αυτά σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο δίνοντας πολλά αξιοποιήσιμα ερεθίσματα στο άτομο που νοσεί.
Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι καινούρια,τα τελευταία χρόνια βρίσκει γόνιμο έδαφος και εφαρμόζεται σε άτομα με κινητικά και νοητικά προβλήματα.Μόλις το 1983, η θεραπευτική ιππασία αρχίζει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, και το 1992, συγκροτήθηκε ο «Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας»-ΣΘΙΕ, ένα σωματείο εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ουσιαστική κοινωνική δραστηριότητα, που ένα χρόνο αργότερα αναγνωρίστηκε.
Είναι μία μοναδική εμπειρία, αποτελεί μια ολιστική, εναλλακτική και θεραπευτική προσέγγιση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήρια και πισίνες υδροθεραπείας. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματός τους, βοηθώντας τα να βιώσουν την χαρά της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας μέσα στη φύση.


Φωτογραφίες

Προσοχή: Όλο το υλικό που ανεβάζουμε δεν ενημερώνεται δυναμικά, για τα ωράρια, την εποχικότητα και την διαθεσιμότητα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε ενήμεροι, παρόλα αυτά για δραστηριότητες, σημεία ενδιαφέροντος και μακρινές τοποθεσίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εκάστοτε τοποθεσία για επιβεβαίωση.
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί κάποια δεδομένα από την περιηγησή σας, την χρήση της ιστοσελίδας και της επικοινωνίας μαζί μας. Με την χρήση του ιστότοπού μας, σημαίνει οτί έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί τους όρους και την πολιτική μας, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.